Het ontstaan

In 2006 werd de stichting Give & Care opgericht om te helpen met een duurzame verbetering van de levensstandaard van natuurrampslachtoffers in Indonesië. De projecten werden uitgevoerd met behulp van lokale mensen. Dankzij hun kennis over de bevolking, de cultuur en de expertise van vakmensen ter plekke konden de slachtoffers van diverse natuurrampen op een effectieve en efficiënte manier worden geholpen. Deze werkwijze bleek ook voor de lange termijn succesvol te zijn, waardoor wij hebben besloten deze methode verder uit te rollen naar andere ontwikkelingslanden als India en Mozambique.

 

verschillende projecten, zijn tot besef gekomen dat effectiever kunnen werken als wij ons richten op specifieke thema’s/regio’s.

Stop Poverty, geven om elkaar!

Sinds 2007 opereert Give & Care onder de naam Stop Poverty. Deze nieuwe naam geeft de kerndoelen van onze stichting weer: doelgerichte armoedebestrijding, transparantie & effectiviteit.

Onze missie: het creëren van betrokkenheid, bij onze donateurs en bij de lokale bevolking.

Wij willen graag onze donateurs de mogelijkheid en de vrijheid geven om te doneren aan een project dat hen aan het hart gaat.

Ons doel is bij te dragen aan duurzame armoedebestrijding in ontwikkelingslanden in samenwerking met de lokale bevolking. Door de projecten uit te laten voeren door de lokale bevolking, helpt Stop Poverty de allerarmsten om zichzelf te helpen. Hierin steunen wij onze partnerorganisaties om hun eigen bevolking te helpen aan een betere en zonnigere toekomst.